Riešutiniai pyragėliai II

Ingridientai:
(13-14 vienetų)

Tešlai:
1 šaukštas džiovintų mielių,
2 šaukštas cukraus,
50 sviesto,
250 g miltų,
125 g pieno,
3 šaukštai vandens,
truputis druskos,
aliejaus formelėms patepti.

Įdarui:
50 g marcipaninės masės,
50 g cukraus,
100 g susmulkintų riešutų,
1 baltymas,
3 šaukštai vandens,
3 lašai migdolų kvapų.
Gaminimas
Tešlai mieles sumaišome su cukrumi, druska ir miltais. Sviestą, pieną ir vandenį pašildome, sumaišome su miltais ir viską mikseriu plakame 5 min. Pastatome šiltai, kol pakils. Įdarui marcipanus sukame su cukrumi, dedame riešutus, vandenį, kvapus, išplaktą baltymą, išmaišome. Mielinę tešlą išdaliname į 13-14 aliejumi pateptų mažų kepimo formelių, tešląą palyginame, užždedame įįdaro ir išškepame orkaitėje. Papuoššiame ą53;ištirpintu juoduojšu šokoladu. 50 g juodoššššš53;jo šokolado imame 2-3 šaukštus pieno. Pyragėlius galima gaminti be marcipaninėės masėės: tada vietoj jos dedame riešutus ir 1 šaukštą cukraus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!