Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Ingridientai:
4 aitriosios paprikos (3 chiles pasillas ir 1 chile ancho);
2 dideli pomidorai;
2 maži baltieji svogūnai;
1 česnako skiltelė;
Ant peilio galo džiovintų čiobrelių;
Ant peilio galo džiovintų mairūnų;
250 ml vištienos sultinio;
Druska ir pipirai;
2 kartus ant peilio galo maltų saldžiųjų paprikų;
½ arb. š. cukraus;
4-5 valg. š. aliejaus;
250 g virtos vištienos;
8 tortilijos;
125 ml Crème fraîche arba riebios grietinės;
100 g tarkuoto Čederio arba Fetos sūrio;
3-4 salotų lapai.
Gaminimas
Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūnus perpjaukite pusiau. Vieną svogūną kartu su česnako skiltele pakepinkite. Kitą svogūną supjaustykite griežinėliais ir palikite papuošimui. Aitriąsias paprikas, pomidorus, keptas svogūno puseles, česnaką, čiobrelius, mairūnus sudėkite į plaktuvą, supilkite vištienos sultinį ir susmulkinkite iki tyrės konsistencijos. Pagardinkite druska, pipirais, malta saldžiąja paprika ir cukrumi. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir supilkite mišinį iš plaktuvo. Virkite ant vidutinės ugnies 10-12 min. Vištieną supjaustykite mažais gabalėliais. Tortilijas pamerkite į padažą, apdėliokite vištienos gabaliukais, susukite ir sudėkite į kepimo formą. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Enchilados užpilkite likusiu padažu, aptepkite Crème fraîche arba riebia grietine apibarstykite sūriu. Maždaug 10 min. pašaukite į orkaitę, kol išsilydys sūris. Apdėkite svogūno griežinėliais. Papuoškite salotų lapais ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!