Raudonasis buljonas
Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1,5 kg. jautienos,
1 svogūną,
2 morkas,
1 petražolė,
1/4 saliero,
1 porą,
1 mažą ropę,
puokštę žalumynų
Paimti 1,5 jautienos, nuplauti, padėti į puodą, įpylus 3 šaukštus vandens, pridėti supjaustytų šaknelių ir žalumynų. Užvožti ir troškinti mėsą ant mažos ugnies; žiūrėti, kad gerai apraustų, bet kad
neprisviltų. Aprausvinus mėsą, įpilti 15 stiklinių. šalto vandens, pastatyti ant didelės ugnies, leisti tris kartus užvirti, kiekvieną kartą
atstatant, nugraibyti putas. Įdėti druskos ir nukelti ant mažos
ugnies, kad palengva virtų 2 val. Valandą prieš paduodant, nu
kelti nuo ugnies, kad nusistotų, nugriebti taukus, iškošti į kitą puodą
ir dar kartą užvirinti. Užpilti smulkiai supjaustytų žalių krapų
ir petražolių, paduoti.
Tinka vartoti su: Prie buljono paduodami įvairūs pyragėliai, paštetėliai ir skrebučiai
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!