Rageliai su abrikosais

Ingridientai:
15 ragelių:

200 ml pieno;
500 g miltų;
1 pak. sausų mielių;
2 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
30 konservuotų abrikosų puselių.
Gaminimas
Pieną pašildyti, kad būtų drungnas. Miltus gerai išmaišyti su sausomis mielėmis. Suberti cukrų, druską, supilti drungną pieną ir sviestą arba margariną. Viską suminkyti į vientisą mielinę tešlą. Jei ji pernelyg lipni, įberti dar šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Paskui dar paminkyti ir iškočioti piršto storio lakštą. Iš tešlos išpjauti 10 cm ilgio ir pločio kvadratėlius (turėtų gautis maždaug 15 kvadratų).

Abrikosų puseles dar kartą perpjauti pusiau ir ant kiekvieno tešlos kvadrato dėti po 4 vaisių ketvirtadalius. Tešlos kvadratėlius susukti įstrižai pradedant nuo kampo. Ragelius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar palaikyti 30 min., kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Ragelius aptepti vandeniu ir kepti 10-15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!