Rabarbarų pyragas su bezė grotelėmis

Ingridientai:
200 g sviesto arba margarino;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 kiaušiniai;
375 g miltų;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
1,5 kg rabarbarų.

Bezė masei:

4 baltymai;
150 g cukraus.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Sviestą arba margariną iki purios masės išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska bei kiaušiniais. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į kiaušinių ir sviesto masę.

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir padėti, kad gerai nuvarvėtų skystis. Juos supjaustyti 3 cm ilgio gabalėliais. Tešlą tepti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Vienodais tarpais paskirstyti rabarbarų gabalėlius. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 35 min.

Baltymus išplakti iki standžių putų, plakant po truputį suberti cukrų. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir ant pyrago išspausti groteles. Dar 10 min. kepti 200°C temperatūros orkaitėje, kol bezė kiek parusvės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Jurgita 2009-05-14 18:46:30
?iaip neblogas pyragas, tik tiek rababarbar? tikrai nereikia!!!! per akis busvi apie 400 gr.
Ir te?l? reikia u?minkyti, nes su tokiu kiekiu milt? tikrai ranka ir tolygiai jos nei?mai?ysit ;)