"Grybai" iš bulvių
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Gaminimo laikas : 1 valanda
4 asmenims reikia :
1kg bulvių [geriausiai tiktų nedidelės bulvės su tamsiai ruda odele]
augalinio aliejaus kepimui
druskos pagal skonį
Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti.
Dabar pats linksmiausias momentas. Dabar bulvę reikia pjauti taip, kad vienoje puseje liktu lyg galvutė “grybo” o kitą pusę pjauti, kad liktų kotelis.
Padarius tokius “grybukus” viską sudėti į fritiūrinę arba tiesiog pakepinti aliejuje, kad įgautų auksinę spalvą arba tiesiog sukietėtų odelė.
Siūlau virinti daugiau bulvių, nes iš pirmo karto neišeina padaryti tų “grybukų: figūrėlių.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!