Pyragėliai su mėsa

Ingridientai:
500g. sluoksniuotos tešlos,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
150g. jautienos faršo,
3 šaukštai razinų,
3 šaukštai paprika įdarytų alyvuogių,
225g. savo sultyse konservuotų pomidorų,
maltų raudonųjų pipirų,
malto cinamono,
šaukštas aliejaus,
kiaušinis,
druska.
Gaminimas
Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai, suberiame į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 5 minutes patroškiname. Sudedame labai smulkiai spjaustytą česnaką, įberiame cinamono, raudonųjų pipirų ir troškiname dar 30 sekundžių. Sudedame faršą, pasūdome ir maišydami troškiname dar 5 minutes. Alyvuoges ir razinas smulkiai supjaustome, pomidorus sumaigome ir sudedame į keptuvę su faršu, padidiname kaitrą ir troškiname dar 10 minučių, kol visas skystis išgaruoja.

Tešlą iškočiojame 2mm storio lakštu. Išspaudžiame formelėmis tešlos 7-8 cm. skersmens apskritimus, ovalus ar kitokias figūrėles. Išspaustų figūrėlių skaičius turi būti porinis. Tada ant pusės jų uždedame po šaukštelį įdaro, ant viršaus dedame antrąjį tešlos gabalėlį ir užspaudžiame kraštus. Paruoštus pyragėlius mentele atsargiai sudedame į riebalais pateptą skardelę. Kiaušinį išplakame su dviem šaukštais vandens. Plakiniu patepame pyragėlius ir kepame 220 laipsnių karštumo orkaitėje 12-15 minučių.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1val. 30min.
Tešlą geriausiai kočioti dalimis. Kol iš vienos dalies ruošiate pyragėlius, likusią, kad neapdžiūtų, pridenkite maistine plėvele. Pyragėlių įdaras gali būti įvairus: mėsos, žuvies, sūrio, daržovių. Jei tešla blogai limpa užspaudžiant kraštelius, sudrėkinkite vandeniu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!