Pyragaičiai "Vasara"

Ingridientai:
12 pocijų

250 g braškių,
250 g aviečių,
5 kiaušiniai,
200 g cukraus,
100 g miltinio cukraus,
100 g miltų,
2 šaukštai krakmolo,
4 kiaušinių tryniai,
200 ml pieno,
šaukštas brendžio,
2 šaukštai abrikosų džemo,
100 g grietinėlės,
sviesto formai patepti,
mėtų lapelių.
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame su 120 g cukraus, pastatę dubenėlį virš garų, sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau plakdami pamažu beriame persijotus, su krakmolu sumaišytus miltus. Baltymus plakame tol, kol susidaro standžios putos. Atsargiai įmaišome į tešlą. Paruoštą tešlą supilame į sviestu pateptą kepimo skardą. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 minučių.

Keturis kiaušinių trynius išplakame su 50 g miltinio cukraus ir abrikosų džemu, pastatę dubenėlį virš garų. Sukame, kol masė tampa balta, vienalytė. Toliau maišydami pamažu pilame užvirintą pieną. Plakame, kol kremas tirštėja ir ima žvilgėti. Įpilame brendžio, išmaišome. Uogas perrenkame. Braškes nuvalome. Dalį uogų paliekame papuošti. Kitas sumaišome su likusių cukrumi ir padarome tyrę.

Biskvitą supjaustome į tris papločius. Pirmąjį paplotį aptepame plykytu kremu. Ant viršaus dedame sluoksnį trintų uogų, tada - antrąjį paplotį. Jį aptepame plikytu kremu ir vėl uždedame sluoksnį trintų uogų. Uždengiame likusiu biskvitiniu papločiu. Laikome šaltai 2 valandas. Grietinėlę išplakame su likusiu miltiniu cukrumi. Kepinį supjaustome gabalėliais. Papuošiame plakta grietinėle, uogomis ir mėtų lapeliais.

Pastaba. Prie šio patiekalo tinka sausas baltas vynas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!