Pyragaičiai su vaniliniu padažu

Ingridientai:
Tešlai:
150 g miltų,
150 g maltų migdolų,
150 g cukraus,
150 g sviesto,
žiupsnelis druskos.

Papuošti:
2 šaukšteliai cukraus pudros,
4 avietės,
4 gervuogės,
šaukštelis skaldytų migdolų,
4 mėtos lapeliai.

Padažui:
kiaušinis,
30 g cukraus,
šaukštelis krakmolo,
400 ml pieno,
150 ml grietinėlės,
šaukštelis vanilinio cukraus.
Gaminimas
Visus tešlai skirtus produktus supilti į dubenį, užminkyti tešlą ir 2 val. dėti į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą stambiai sutarkuoti, dėti į keturias mažas kepimo skardas ir truputį paspausti. Ant viršaus dar užberti šiek tiek tešlos. Kepti 20-30 min. iki 175°C įkaitintoje orkaitėje.

Pyragaičius papuošti pudra, uogomis, migdolais ir mėtomis.

Prikaistuvyje išplakti kiaušinį ir cukrų. Suberti krakmolą ir supilti pieną. Pakaitinti ant silpnos ugnies, bet neužvirinti.

Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi ir įmaišyti į padažą. Patiekti šiltą su pyragaičiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!