Pupelių užkandis

Ingridientai:
250g. raudonųjų pupelių,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
pomidoras,
vienos citrinos sultys,
3-4 salierų stiebeliai,
kieto virto kiaušinio trynys,
laurų lapelis,
10 žirnelių juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Pupele sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir išverdame. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių pasūdome, įdedame lauro lapelį, nuluptą svogūną, saliero stiebelius, pipirus. Pupeles supilame į kiaurasamtį, perliejame šaltu vandeniu, nuvarviname ir sudedame į dubenį. Aliejų sumaišome su citrinos sultimis, sutrupintu kiaušinio tryniu, pagardiname maltais pipirais, pasūdome ir gerai išplakame. Padažą supilame ant pupelių ir gerai sumaišome. Tinka papuošti pomidorų griežinėliais.

Pastabos:
Pupeles greičiau išvirsite, jeigu kiek pavirę vandenį nupilsite ir užpilsite vėl šaltu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!