Prancūziškas pyragas

Ingridientai:
125 g miltų,
šaukšto cukraus,
šaukštelio vanilinio cukraus,
75 g šalto sviesto,

Įdarui
50 g sviesto,
60 g cukraus,
40g razinų,
pusės citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės,
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
2 - 3 rūgštesnių obuolių.


Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, išklokite ja maždaug 26 cm skersmens kepimo formą išimamu dugnu ir 30 min. palaikykite šaltai. Dugną subadykite šakute, tešlos kraštą prie formos pritvirtinkite aliuminio folija ir kepkite 10 - 12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.Ištraukę iš orkaitės nuimkite foliją.
Įdarui sviestą išsukite su cukrumi. Toliau sukdami vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius. Įmaišykite citrinos žievelę, sultis ir razinas. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą. Nuluptus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, išdėliokite jas ant apkeptos tešlos, viršuje tolygiai paskirstykite kremą. Pyragą kepkite dar 15 - 20 min. Atvėsinkite neišimdami iš formos. Prieš gardžiuojantis apibarstykite cukraus pudra. (vitalija)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!