Plikytos tešlos pyragėliai su vaniliniu įdaru ir šokoladiniu padažu
Ingridientai:25-30 mažų pyragėlių:
Tešlai:
30 g lydyto sviesto;
Žiupsnelis druskos;
75 g miltų;
2 kiaušiniai.
Vaniliniam kremui:
2 tryniai;
40 g cukraus;
20 g krakmolo;
1 l pieno;
50 ml grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus.
Šokoladiniam padažui:
150 ml grietinėlės;
150 g švelniai kartaus šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
Gaminimas
Plikytos tešlos pyragėliams 150 ml vandens užvirinti su lydytu sviestu bei druska. Suberti miltus ir maišyti tol, kol susidarys tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras balkšvas nuosėdų sluoksnis. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmaišyti kiaušinius. Tuomet tešlą sudėti į konditerinį švirkštą dideliu žvaigždutės formos antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti 24-30 riešuto dydžio pyragėlius. Juos kepti orkaitėje apie 20-25 min., kol parusvės. Paskui išimti ir ataušinti.
Vaniliniam kremui išplakti trynius su cukrumi, krakmolu bei 50 ml pieno. Likusį pieną užvirinti su vaniliniu cukrumi. Nuimti nuo viryklės ir supilti trynių masę. Nuolat maišant vėl užvirinti. Kremą supilti į dubenėlį ir ataušinti. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir įmaišyti į kremą.
Šokoladiniam padažui skirtą grietinėlę užvirinti, sudėti sutrupintą glajų ir, nuolat maišant, ištirpinti. Užvirinti ir ataušinti. Vanilinį kremą dėti į konditerinį švirkštą su siauriu antgaliu ir sušvirkšti į pyragėlius. Juos sudėti ant plačios lėkštės ir užpilti šokoladiniu padažu.
Patarimas: Prie šių pyragėlių labai tinka šviežios avietės.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!