Plikyti pyragaičiai su serbentais ir varškės įdaru

Ingridientai:
10 pyragėlių:

Tešlai:

50 g sviesto arba margarino;
150 g miltų;
30 g krakmolo;
4-6 kiaušiniai;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

250 g varškės;
2 valg. š. grietinėlės;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
50 g serbentų;
20 šokolado drožlių;
20 lapelių formos šokoladinių papuošimų tortui.
Gaminimas
250 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės suberti miltų ir krakmolo mišinį ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Jį kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo dugno. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir p vieną įmaišyti kiaušinius. Kai tešla ima blizgėti ir sunkiai varva nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Dviem šaukštais arba konditeriniu švirkštu suformuoti 10 graikinio riešuto dydžio tešlos rutuliukų ir juos išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje 25-30 min. Per pirmąsias 15-20 min. neatidarinėti orkaitės durelių, kad tešla nesukristų. Iškepusių pyragėlių viršų tuojau pat nupjauti ir viską ataušinti.

Įdarui varškę sumaišyti su grietinėle, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Nuplauti ir nuo kekių nuskinti serbentus. Juos įmaišyti į varškę (keletą uogų palikti papuošimui). Varškės masę dėti į pyragaičius, pabarstyti šokolado drožlėmis ir puošti šokoladiniais lapeliais bei likusiais serbentais. Uždėti nupjautą pyragėlių viršų ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!