Plakta mielinė tešla

Ingridientai:
500 g miltų;
20-30 g mielių;
Apie 250 ml pieno;
150 g minkšto sviesto;
100-125 g cukraus;
2-4 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
½ citrinos tarkuota žievelė.
Gaminimas
Įmaišalui mieles puodelyje sumaišyti su šaukšteliu cukraus bei 2 šaukštais šilto pieno. Įmaišyti truputį miltų ir 15 min. laikyti, kad pakiltų. Iš minkšto sviesto, cukraus ir trynių išplakti purią masę. Užsijoti miltus, pilti įmaišalą bei dėti kitus produktus. Viską stipriai pamušti, kad susidarytų vientisa blizganti tešla. Pieno pilti nedaug, nes tešla gali pasidaryti pernelyg lipni. Tešlą dėti į paruoštą formą ir uždengus dar palaikyti, kad pakiltų. Dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas priklauso nuo kepinio formos.

Pastaba: Šio produktų kiekio pakanka vienam keksui, pynutei, vainikui ar žiedui. Į tešlą galima įmaišyti šviesių arba tamsių razinų, mėgstamų riešutų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!