Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis
Ingridientai:1 veršienos kumpis (didelis),
druskos,
jautienos prieskoniai,
6 česnako skiltelės.
Įdarui:
apie 250 g veršienos faršo,
200 g pievagrybių,
2 svogūno galvutės,
2 šaukštai grietinės,
1 stiklinė pieno,
3 batono riekelės,
2 kiaušiniai,
kelios petražolių šakelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.
Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skystis. Pieną suplakame su kiaušiniais ir sumaišome su kubeliais supjaustytu batonu.
Veršienos faršą sumaišome su pievagrybiais, batono kubeliais, susmulkintomis petražolėmis ir jo pripildome veršienos kumpio "kišenėlę". įpjovimą užsiuvame storu medvilniniu siūlu.
Kumpį dedame į aliejumi pateptą skardą. Iš šonų galime sudėti kelias ketvirčiais supjaustytas svogūnų galvutes ar morkų griežinėlius. Įpilame 1 stiklinę vandens. Kepame 200° C temperatūroje apie 1 vai. palaistydami susidariusiomis sultimis. Tuomet uždengiame folija ir kepame dar 0,5 vai. Nuėmus foliją kepame, kol paskrunda kumpio viršus.
Išimame siūlus. Patiekti kumpį galima ir karštą, ir šaltą su krienų padažu.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!