Pica “Margarita”

Ingridientai:
300g picos tešlos,
500g šviežių nuluptų pomidorų arba 440g konservuotų nuluptų pomidorų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
susmulkinta svogūno galvutė,
skiltelė česnako,
3 šaukšteliai pomidorų padažo,
0,5 šaukštelio cukraus,
3 šaukšteliai susmulkinto baziliko,
druskos,
pipirų.

Papuošimui:
1 – 2 šaukštai aliejaus,
130g “Mozarella” sūrio,
baziliko.
Gaminimas
Supjaustykite pomidorus (jei naudojate šviežius). Užkaiskite puodą ir įkaitinkite jame aliejų. Į puodą sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnaką, kaitinkite, kol jie suminkštės. Tada sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, cukrų, baziliką, įberkite pipirų ir druskos. Labai gerai išmaišykite. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol masė sutirštės. Tešlą apšlakstykite vienu šaukštu aliejaus. Ant tešlos tolygiai paskirstykite pomidorų įdarą.

Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais. Uždėkite ant viršaus. Pabarstykite druska, pridėkite baziliko ir apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

qqq 2009-12-05 11:50:28
kause kam tada rasai komentarus ka?