Petražolių makaronai

Ingridientai:
50 g šviežių petražolių
3 kiaušiniai
400 g miltų
2 šaukšteliai sviesto
1 šaukštelis druskos
pipirų
Gaminimas

Petražoles nuplaukite, nusausinkite rankšluosčiu ir smulkiai supjaustykite. Kiaušinius ir petražoles išplakite dideliame dubenyje. Sudėkite miltus, druską, pipirus, įpilkite 100 ml vandens. Viską gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų ir tešla būtų vientisa. Puode užvirinkite vandenį. Paimkite koštuvą gana didelėmis skylutėmis, sudėkite į jį tešlą ir, laikydami koštuvą virš verdančio vandens, mediniu šaukštu stumkite tešlą per koštuvą. Makaronai sukris į verdantį vandenį, o kai išvirs, iškils į paviršių. Makaronus pavirkite dar kelias minutes, išgriebkite kiauru šaukštu, sudėkite į koštuvą ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Palikite, kad nuvarvėtų. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite makaronus ir pakaitinkite 3 — 4 minutes, sukrėskite. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!