Paprasčiausios lakštinės tešlos sausainiai

Ingridientai:
150 g sviesto arba margarino,
250 g miltų,
žiupsnelio druskos,
kiaušinio,
100 ml vandens,
aliejaus (virti).
Gaminimas
Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Į dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir įpilti tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išminkyti mediniu šaukštu.

Tešlą perdėti ant stalo ir stipriai minkyti rankomis dar mažiausiai 10 min., kol pasidarys vienalytė ir tampri. Iš tešlos suformuoti rutulį, suvynioti į plėvelę, uždengti pašildytu dubeniu ir palikti valandai, kad išbrinktų miltai.

Stalą pabarstyti miltais, ant jo dėti tešlos rutulį ir kiek galima ploniau iškočioti. Lakštą patepti pravėsusiu tirpintu sviestu ir supjaustyti rombais. Juos virti gerai įkaitintame aliejuje 1-2 min., kol gražiai pagels.

Išgriebus sausainius sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!