Obuolių ir linų sėmenų blynai
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
1¼ puodelio miltų;
⅓ puodelio maltų linų sėmenų;
3 valg. šaukštai cukraus;
1 valg. šaukštas kepimo miltelių;
½ arb. šaukštelio druskos;
¼ arb. šaukštelio cinamono;
2 kiaušiniai;
1¼ puodelio 2 proc. riebumo pieno;
3 valg. šaukštai ištirpinto sviesto;
1 puodelis nuluptų ir susmulkintų obuolių;
truputis muskato riešuto.
Gaminimas:
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltus linų sėmenis, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą.
Kitame inde išsukite atskirtus kiaušinių trynius, miltus ir sviestą. Supilkite į miltų mišinį. Susmulkinkite obuolius, suberkite juos į tešlą, išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, juos palengva supilkite į tešlą ir lėtai išmaišykite.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, jį pašildykite ir kepkite blynus.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!