Nugos pyragas

Ingridientai:
150 g sviesto;
150 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
3 kiaušiniai;
250 g miltų;
3 valg. š. romo;
3 arb. š. kepimo miltelių;
3 valg. š. pieno;
50 g kapotų migdolų;
100 g riešutų nugos (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams");
Riebalų formai patepti.
Gaminimas
Sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pakaitomis su romu, pienu bei migdolais sudėti į paruoštą masę. 2/3 tešlos įdėti į riebalais pateptą keksams kepti skirtą formą (su skyle per vidurį). Likusią tešlą sumaišyti su nuga, ištirpinta karšto vandens vonelėje. Ją sudėti ant šviesios tešlos viršaus ir šakute spiralės pavidalu abi tešlas sumaišyti. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 175°C temperatūros orkaitėje apie 1 val.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!