Nugarinės kepsnys su burgundišku padažu
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
Produktai 4 porcijoms:
800 g jautienos krūtininės
3 šaukštai aliejaus
l kg mažų svogūnų
150 g grietinės
l šaukštas garstyčių
¼ burgundi6ko raudonojo vyno
4 lauro lapeliai
maltų pipirų, druskos
aliuminio folijos
Gaminimas:
1. Mėsa iš visų pusių negiliai įpjauname, įtriname druska ir pipirais. Skardoje įkaitiname aliejų ir 20 min. kepame mėsą orkaitėje. Paskui ja dedame į puodą, supilame kepimo metu išsiskyrusias sultis, uždengiame dangčiu ir troškiname.
2. Svogūnus supjaustome išilgai į keturias dalis ir sudedame į puodą, kuriame troškinama mėsa. Supilame vyną, įdedame lauro lapelius. Nugarinės kepsnį troškiname 40 minučių, paskui išimame iš puodo ir įvyniojame į aliuminio foliją.
3. Iš nuoviro paruošiame padažą: sudedame garstyčias, grietinę, pagardiname druska, pipirais ir užviriname.
4. Pusę nugarinės kepsnio supjaustome griežinėliais. Visą mėsą dedame į didelę lėkštę ir užpilame padažu, patiekiame su bulvėmis.
Emma Kingsgarden
Kiekvieno skoniui
Gardūs patiekalai Jūsų svečiams
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!