Nugarinės kepsnys

Ingridientai:
800g jautienos nugarinės,
40g riebalų kepimui,
2 šaukštai aliejaus,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
cukraus,
druskos,
1 stiklinė svogūnų padažo (žiūrėti "padažai").
Gaminimas
Mėsa pamušama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, cukrumi ir aliejumi, apibarstoma prieskoninėmis daržovėmis ir kiek palaikoma (2—3 val.). Kepamas nepjaustytas visas mėsos gabalas (galima kepti ir supjausčius skersai raumenų nedideliais gabalėliais). Mėsa sudedama į keptuvą su įkaitintais riebalais. Kepama su tomis pačiomis prieskoninėmis daržovėmis, kuriose buvo marinuota, 20—30 min, palaistant atsiradusiomis sultimis.
Iškepęs kepsnys patiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį su riebaluose virtomis bulvėmis, troškintomis pupelėmis ar kitokiomis troškintomis daržovėmis. Atskirai duodamas svogūnų padažas padažinėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!