Neapolietiška pica (II)

Ingridientai:
300g picos tešlos,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
500g pomidorų,
susmulkinta skiltelė česnako,
druskos,
pipirų,
250g ”Mozarella” sūrio,
50g konservuotų ančiuvių filė (konservavimo skystį nupilti),
šaukštas susmulkinto mairūno.
Gaminimas
Tešlą apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Pomidorus sudėkite į gilų indą, apipilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite apie minutę. Po to išimkite, nulupkite odelę, supjaustykite ir sudėkite ant tešlos paviršiaus. Apibarstykite česnaku, druska ir pipirais. Sūrį supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite ant pomidorų. Supjaustykite ančiuvius ir sudėkite ant sūrio. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir pagardinkite mairūnu. Kepkite karštoje orkaitėje (220 laipsnių), kol sūris išsilydys ir tešla švelniai apskrus. Patiekite tuojau pat, prieš tai papuošę mairūno šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!