Morkų ir jogurto sriuba

Ingridientai:
10 šviežių morkų,
svogūnas,
obuolys,
litras daržovių nuoviro,
stiklinė natūralaus jogurto,
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių,
2 šaukštai sviesto,
4 riekelės ruginės duonos,
keletas lašų „Tabasco" padažo,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas
Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste. Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes. Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės morkos (apie 15 minučių). Kai sriuba atvės, sutrinkite elektriniu plakikliu arba pertrinkite per sietelį. Padėkite į šaldytuvą, kad atšaltų. Sukrėskite jogurtą (4 šaukštus palikite), išmaišykite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais bei „Tabasco" padažu. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sriubą išpilstykite į lėkštes, apibarstykite petražolėmis, įdėkite po šaukštą jogurto, ant viršaus užberkite duonos skrebučių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!