Mišrainė drebučiuose

Ingridientai:
Virtų bulvių,
morkų,
konservuotų žaliųjų žirnelių,
1-2 raudoni obuoliai,
pakelis želatinos,
1/2l. grietinėlės,
pusė citrinos.
Gaminimas
Virtos daržovės supjaustomos žirnio dydžio kubeliais. Morkos bus skanesnės, jeigu jas, supjaustytas mažais kubeliais, patroškinsite nedideliame vandens kiekyje.

Į apvalų arba kvadratinį dubenį dedamos supjaustytos daržovės: pirmiausia sluoksnis bulvių, ant jų žirneliai, ant žirnelių morkos. Viduryje lyg gėlės žiedlapiai išdėliojamos raudonos obuolio skiltelės. Viskas atsargiai užpilama želatina (kaip ją paruošti, nurodyta ant pakelio). Daržoves galima dėlioti įvairiai — kiekviena šeimininkė tedaro tai pagal savo norą.

Mišrainė tiekiama su plakta grietinėle. Atšaldyta grietinėlė plakama, kol virsta standžiomis putomis. Prieš baigiant plakti įberiama 2 šaukšteliai cukraus ir įspaudžiamos pusės citrinos sultys. Tiekiama atskirame indelyje.
Drebučius galima paruošti iš skaidraus vištienos sultinio. Į vieną jo litrą dedami 2 šaukšteliai želatinos. Tuomet tiekiama plakta grietinė, sumaišyta su krapų šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!