Minkštas meduolis
Ingridientai:4 tryniai,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai sviesto,
1 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1 šaukštai prieskonių mišinio (muskatas, kvapieji pipirai, gvazdikėliai ir t.t.)
4 šaukštai medaus,
2 šaukštai skysto deginto cukraus (karamelės)
3 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis sodos
Į cukraus skystimą dėti medų, sviestą, prieskonius ir pakaitinti karšto vandens vonelėje (negalima užvirinti). Trynius išplakti su grietine, supilti į medaus masę ir gerai išmaišyti. Dėti sodą, sumaišytą su miltais. Viską labai gerai išmaisyti. Sukrėsti į riebalais pateptą skardą ir kepti 40-45 min.
Meduolis iškepęs, kai įkišus pagaliuką, jis lieka sausas.
Skanaus!
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!