Milžiniškas plikytas pyragaitis su kriaušių kremu ir avietėmis

Ingridientai:
Tešlai:

100 g sviesto arba margarino;
60 g krakmolo;
300 g miltų;
8-10 kiaušinių;
2 nubraukti arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

425 g konservuotų kriaušių;
2 valg. š. kriaušių sirupo;
10 arb. š. želatinos;
400 ml grietinėlės;
50 g cukraus;
100 g aviečių;
20 g kapotų pistacijos riešutų.
Gaminimas
Sviestą arba margariną užvirinti su 500 ml vandens. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltus, sumaišytus su krakmolu. Maišyti tol, kol susidarys tešlos gniužulas ir lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Kiaušinių dėti tiek, kad tešla blizgėtų ir pakėlus šaukštą sunkiai kristų žemyn.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Į atvėsusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir formele pažymėti apskritimą. Tešlą sudėti į konditerinį švirkštą su didelius antgaliu ir spiralės pavidalu išspausti ant apskritimo (pradėti nuo išorės). Paskui ant jo išspausti kitą mažesnį apskritimą. Tešlą kepti orkaitėje 15 min. Paskui temperatūrą orkaitėje sumažinti iki 175°C temperatūros ir dar kepti 20 min. Per pirmąsias 15-20 min. orkaitės durelių atidarinėti negalima, nes tešla sukris. Iškepusio pyragaičio viršų tuojau pat nupjauti (padalinti pyragaitį į 2 sluoksnius). Ataušinti.

Įdarui skirtas kriaušes maišikliu sutrinti su sirupu. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti ir įmaišyti į kriaušių tyrę. Grietinėlę su cukrumi išplakti iki purios masės ir sumaišyti su pradedančia stingti kriaušių mase. Avietes perrinkti. Kremu įdaryti milžinišką plikytą pyragaitį, apibarstyti kapotais pistacijos riešutais, puošti avietėmis ir uždėti viršutinę tešlos dalį. Palaikyti šaldytuve, kol kremas visiškai sustings.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!