Migdolų tortas su braškėmis ir grietinėle

Ingridientai:
Tešlai:

6 kiaušiniai;
200 g cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui ir papuošimui:

1 kg braškių;
100 g cukraus;
750 ml grietinėlės;
1 pak. vanilinio cukraus;
12 arb. š. želatinos;
20 g sviesto;
100 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakant po šaukštą suberti cukrų. Po vieną sudėti trynius ir įmaišyti vanilinį cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užsijoti ant kiaušinių masės. Viską sumaišius, atsargiai supilti į paruoštą 28 cm skersmens torto formą ir tuojau pat dėti į orkaitę. Kepti apie 50 min.

Iškeptą biskvitą perpjauti į tris sluoksnius. Braškes nuvalyti, nuplauti ir nusausinti. 18 braškių palikti papuošimui. Likusias uogas perpjauti pusiau ir užberti cukrumi. Palaukti ko išsiskirs sultys. Grietinėlę iki standžios konsistencijos išplakti su vaniliniu cukrumi. Pusę braškių pertrinti ir įmaišyti į grietinėlę. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, ištirpinti ir supilti į grietinėlę.

Ant vieno biskvito sluoksnio dėti braškes kartu su išsiskyrusiomis sultimis. Aptepti braškių grietinėlės kremu. Dėti antrą biskvito sluoksnį. Jį taip pat aptepti grietinėle ir apdėti braškėmis. Po to dėti trečią sluoksnį. Visą tortą aptepti grietinėlės kremu, truputį jo palikti papuošimui.

Sviestą įkaitinti. Jame iki rusvumo pakepinti migdolų plokšteles. Ataušinti. Tortą puošti braškėmis, migdolais ir grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!