Mielinis vainikas su aguonomis
Ingridientai:Tešlai:
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
250 ml pieno;
1 kiaušinis;
75 g sviesto arba margarino;
80 g cukraus;
Trinta citrinos žievelė;
¼ arb. š. druskos;
Riebalų formai ištepti.
Įdarui:
250 ml pieno;
75 g cukraus;
250 g aguonų;
Trinta citrinos žievelė;
100 g razinų;
100 g kubeliais pjaustytų citrinos žievelių cukrinukų (cukatų);
Žiupsnelis cinamono miltelių;
3 valg. š. romo;
1 trynys.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles ir su nedideliu kiekiu šilto pieno padaryti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad iškiltų. Likusį šiltą pieną kartu su išplaktu kiaušiniu, lydytu sviestu arba margarinu ir cukrumi dėti į dubenį su miltais bei įmaišalu. Suberti trintą citrinos žievelę bei druską ir suminkyti vientisą tešlą. Uždengus apie 1 val. laikyti šiltai, kad pakiltų.
Įdarui pieną supilti į puodą, suberti cukrų ir užvirti. Aguonas sumalti ir kartu su citrinos žievele suberti į pieną ir virti, kol sutirštės. Ataušinus suberti razinas, citrinų žievelių cukrinukus (cukatas), cinamoną, supilti romą. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Iš tešlos iškočioti keturkampį. Ant jo tolygiai tepti aguonų masę. Paskui tešlą įstrižai susukti ir galus suklijuoti aptepant tryniu. Vyniotinį dėti į riebalais išteptą apvalią kepimo formą. Kepti 30-40 min. Tada truputį ataušinti ir išimti iš formos.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!