Mieliniai virti riestainiai (Jūratės)

Ingridientai:
500g miltų,
nepilna stiklinė pieno,
20g mielių,
50g cukraus,
1 kiaušinis,
25g riebalų,
truputis druskos.
Gaminimas
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpinti riebalai ir visi kiti ingredientai. Gerai išminkoma ir pastatoma šiltais, kad pakiltų. Pakilusi tešla suminkoma, jei per minkšta, dedama dar miltų ir dar kartą pakildinama. Iš pakilusios tešlos daromi piršto storumo voleliai, jie sulenkiami žiedu, galai suklijuojami kiaušinio baltymu. Pakilę riestainėliai metami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami kol iškyla. Išgriebti apvoliojami uogonomis, apdžiovinami ir kepami orkaitėje. Apkepus vienai pusei, apverčiami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!