Mėsa įdarytos bulvės

Ingridientai:
8 bulvės,
200 g mėsos,
1 svogūnas,
100 g sviesto,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Bulvės labai švariai nuplaunamos, išilgai perpjaunamos pusiau, šaukšteliu išgremžiamos duobutės. Į maltą mėsą sudedami svieste pakepinti svogūnai, pasūdoma, įberiama pipirų ir sumaišoma. Šio įdaro pridedamos abi bulvės puselės. Tada jos sudedamos į skardą viena ant kitos ir kepamos orkaitėje ar krosnyje. Valgoma pietums su grietine ar tirpytu sviestu.
Seniau taip bulves kepdavo piemenys laužo žarijose. Į bulvės vidų jie dėdavo gabaliuką lašinių. Jeigu jų neturėdavo, įberdavo truputį kmynų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!