Menkė su obuoliais
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
* 4 menkės gabaliukų
* šaukštelio cukraus
* 2 šaukštų sviesto
* 4 didelių nuluptų obuolių puselių
* 200 ml obuolių vyno
* 100 ml mėsos sultinio
* druskos
* pipirų
* sviesto (aptepti)
* garstyčių
Padažui:
* 200 ml grietinėlės
* šaukštelio aštriųjų garstyčių
* 0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių
* šaukšto smulkintų petražolių
Ištirpinti cukrų ir du šaukštus sviesto. Sudėti įpjautas obuolių puseles ir apkepti. Įpilti du šaukštus vyno ir troškinti, kol obuoliai suminkštės.
Žuvies gabaliukus pavirinti likusiame vyne ir sultinyje. Perdėti į sviestu pateptą skardą, pabarstyti druska ir pipirais, aptepti ištirpintu sviestu.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui aptepti garstyčiomis, išdėlioti obuolius, apibarstyti petražolėmis. Kepti dar 10 min.
Paruošti padažą: 100 ml likusio nuoviro perkošti. Supilti grietinėlę, pagardinti druska, prieskoniais ir pakaitinti. Padažą patiekti atskirai.
Tinka vartoti su:Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!