Menkė su obuoliais


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

* 4 menkės gabaliukų
* šaukštelio cukraus
* 2 šaukštų sviesto
* 4 didelių nuluptų obuolių puselių
* 200 ml obuolių vyno
* 100 ml mėsos sultinio
* druskos
* pipirų
* sviesto (aptepti)
* garstyčių

Padažui:

* 200 ml grietinėlės
* šaukštelio aštriųjų garstyčių
* 0,5 šaukštelio smulkintų čiobrelių
* šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimas:

Ištirpinti cukrų ir du šaukštus sviesto. Sudėti įpjautas obuolių puseles ir apkepti. Įpilti du šaukštus vyno ir troškinti, kol obuoliai suminkštės.

Žuvies gabaliukus pavirinti likusiame vyne ir sultinyje. Perdėti į sviestu pateptą skardą, pabarstyti druska ir pipirais, aptepti ištirpintu sviestu.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Paskui aptepti garstyčiomis, išdėlioti obuolius, apibarstyti petražolėmis. Kepti dar 10 min.

Paruošti padažą: 100 ml likusio nuoviro perkošti. Supilti grietinėlę, pagardinti druska, prieskoniais ir pakaitinti. Padažą patiekti atskirai.

Tinka vartoti su:

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!