Mėlynių marmeladas

Ingridientai:
1 kg mėlynių,
1 kg cukraus
Gaminimas
Švarias uogas kaitinti ant silpnos ugnies uždengtame inde, kol išsiskirs sultys. Po to jas pertrinti per tinklelį. Mėlynių masę sumaišyti su cukrumi ir virti, kol masė atšoks nuo indo sienelių ir dugno. Išvirusią mėlynių masę sukrėsti į pergamentiniu popieriumi išklotą tarą, išlyginti ir apdžiovinti ne itin karštoje orkaitėje. Laikyti sandariai uždarytoje taroje šaltoje, sausoje vietoje. Paduodant į stalą supjaustyti figūriniais gabaliukais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!