MELIONŲ ŠALTIBARŠČIAI

Ingridientai:
600 g meliono minkštimo,
3 šaukštai cukraus,
3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens,
1 stiklinė apelsinų sulčių,
1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno,
1 šaukštelis citrinos sulčių
Papuošimui:
150 g žemuogių,
2/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės
Gaminimas
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vynąą, išmaišyti. Išpilstyti įį lėkštes, papuoššti plakta grietinėle ir citrinos žžievelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!