Meduolis su šokolado kremu

Ingridientai:
100 g sviesto,
125 g rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
125 ml skysto medaus,
430 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
4 šaukštai kakavos,
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
250 ml pieno.

Kremui:
60 g juodojo šokolado,
šaukštas sviesto,
160 g cukraus pudros,
šaukštas skysto medaus,
šaukštelis vanilės esencijos,
1-2 šaukštai vandens.
Gaminimas
Kambario temperatūros sviestą maišikliu išsukti iki purumo. Suberti cukrų ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius, supilti medų ir išplakti. Miltus persijoti, išmaišyti su kepimo milteliais, kakava bei maltais gvazdikėliais ir suberti į sviesto masę. Supilti pieną ir mediniu šaukštu gerai išsukti.

Tris skirtingo dydžio kepimo indus ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Į juos išdėlioti tešlą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min. Išimti ir atvėsinti.

Dubenyje, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpinti šokoladą ir sviestą. Suberti cukraus pudrą, įpilti šaukštą medaus, vanilės esencijos, vandens ir gerai išmaišyti. Papločius pagal dydį sudėti vienas ant kito ir aplieti kremu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!