Meduolinis tortas su riešutais
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai: 4 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 50 g medaus, 50 g sviesto, 250 g miltų, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 50 g lazdyno riešutų, 1,5 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio. Kremui: 300 g grietinėlės, 300 g cukraus, 100 g sviesto, 1 pakelis vanilinio cukraus. Puošimui: 150 g lazdynų riešutų, 10 spanguolių uogų.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto formą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį meduolį atvėsiname, supjaustome į 4 lakštus, suviniojame į maistinę plėvelę ir laikome 24 val. Kremui: grietinėlę verdame su cukrumi, nuolat maišydami, kol masė tampa grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldome, sudedame sviestą ir išplakame iki purumo. Šiuo kremu pertepame meduolinius lakštus, o po to ir torto šonus bei viršų. Tortą apibarstome stambiai sukapotais riešutais. Viršų puošiame plakta grietinėle ir spanguolėmis.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!