Maži pyragėliai su obuolių, marcipanų ir razinų įdaru
Ingridientai:10 pyragėlių:
450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 kiaušinis;
200 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
2 maži obuoliai;
50 g razinų;
40 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir supjaustyti į 10 kvadratų. Kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio ir juo aptepti tešlos kvadratų karštus. Marcipanų masę iškočioti Albai plonai ir supjaustyti keturkampiais. Ant kiekvieno tešlos lakšto uždėti po marcipaninį keturkampį. Obuolius nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir susmulkinti kubeliais. Juos sumaišyti su razinomis, išdėlioti ant tešlos su marcipanų mase.
Suformuoti pyragėlius perlenkiant tešlos lakštus ir gerai užspaudžiant kraštus. Pyragėlius aptepti plaktu tryniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje 25 min.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!