Marinuotų porų salotos

Ingridientai:
4-6 porcijos
6 vidutinio dydžio porai
(apie 1 kg),
45 ml(3 šaukštai)
baltojo vyno acto,
5 ml(1 arb. šaukšt.)
Dižono garstyčių,
175 ml dygminų aliejaus,
2 askaloniniai česnakai,
1 kiaušinis papuošimui,
5-7 petražolių šakelės papuošimui.
Gaminimas
Nupjaukite porams šaknis ir višūnes. Perpjaukite išilgai pusiau, tik nepjaukite prie šaknies pagrindo. Kruopščiai nuplaukite. Padalykite į du pundelius; suriškite juos abiejuose galuose. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ant mažos ugnies 15-25 minutes.

Kai porai bus minkšti, išimkite juos, perskalaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite. Supjaustykite 7,5 cm ilgio gabaliukais. Raištelius atriškite. Padažui sumaišykite acto su garstyčiomis. Įplakite aliejaus. Askaloninį česnaką supjaustykite kubeliais ir sudėkite į padažą. Pasūdykite.

Porus sudėkite į negilų indą. Energingai suplakite padažą ir užpilkite juo porus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai pasimarinuoti. Išvirkite kietai kiaušinį ir nulupkite. Perpjaukite pusiau ir išimkite trynį. Baltymą stambiai sukapokite. Trynį pertrinkite per sietelį į dubenį.

Sudėkite porus į lėkštes. Smulkiai sukapokite petražoles ir suberkite ant vaškuoto popieriaus. Susemkite jas ant virtuvinio peilio geležtės; laikydami geležtę įžambiai, užbarstykite petražoles ant porų dailia linija. Tą patį padarykite su kiaušinio baltymu ir tryniu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!