Margaspalviai bezė pyragėliai

Ingridientai:
10 vidutinio dydžio pyragėlių:

Bezė masei:

12 baltymų;
300 g cukraus;
225 g cukraus pudros;
2 valg. š. krakmolo.

Įdarui:

Švieži sezono vaisia (pvz.: braškės, vyšnios, kiviai, persikai ir t.t.);
Plaktos grietinėlės.
Gaminimas
Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį suberiant cukrų. Ant baltymų masės užsijoti krakmolo ir cukraus pudros mišinį. Atsargiai išmaišyti. Masę dėti į konditerinį švirkštą. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir išspausti 10 apskritimų. Jų kraštus apjuosti bezė masės rožyčių žiedu (panaudojant žvaigždės formos antgalį).

Pirmiausia pyragaičius džiovinti kambario temperatūroje 1-2 val. Paskui dėti į iš anksto iki 100°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir dar džiovinti 2 val. Per tą laiką paruošti vaisius. Į išdžiuvusius pyragėlius dėti pasirinktus vaisius. Pyragėlių viršų puošti plakti grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!