MARCIPANAI

Ingridientai:
250g migdolų
porą lašų karčiųjų migdolų esencijos
250g cukraus pudros
2 šaukštai vandens

Gaminimas
Migdolus keletui minučių panardinti į karštą vandenį, nulupti luobeles ir išdžiovinti. Tada migdolus sutrinti migdolų trintuvėje arba kelis kartus permalti mėsmale, kad gautusi kuo vientisesnė masė. Kai migdolus sutriname reikia sumaišyti su cukraus pudra,karčiųjų migdolų esencija ir vandeniu. Masę gerai išminkyti, plonai iškočioti, išpjauti norimos formos figuras ir palikti išdžiuti patalpoje. Galima padaryti marcipaninius kiaušinukus- staigmenukus. Galima į jų vidų įdėti dražė saldainių arba riešutų šokolade ir juos įvinioti į marcipaninę masę, suteikti kiaušinio formą. Kad gražiau atrodytų galima apvinioti spalvota folija.
Norint suteikti kokįį nors atspalvįį vietoj vandens naudoti uogų ar vaisiųų sąąultis, norint iššgauti rudą spalvą dėti 2 š53;šaukštelius kakavos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!