Maltiniai

Ingridientai:
1/2kg jautienos,
1—2 riekutės pyrago,
l/2 stiklinės pieno ar grietinėlės maltinių masei atskiesti,
1 kiaušinis,
prieskonių,
druskos,
džiūvėsėlių pavoliojimui,
40 g riebalų kepimui,
20 g sviesto užpylimui,
svogūnų,
pomidorų ar krienų padažo (žiūrėti "padažai").
Gaminimas
Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu pyragu. Jei mėsa liesa, pridedama pjaustytų lašinukų. Į mėsos masę įmušamas kiaušinis (baltymai išplakami atskirai), suberiami prieskoniai, pasūdoma ir labai gerai išsukama. Jei masė tirštoka, atskiedžiama pienu ar grietinėle. Iš masės daromi maltiniai (vienu galu smailesniu), pavoliojami džiūvėsėliuose ir kepami įkaitintuose riebaluose apverčiant. Gatavi maltiniai sudedami į pašildytą pusdubenį, pašlakstomi trupučiu sviesto, aplink apdedami virtomis bulvėmis ar bulvių koše. Prie jų tinka ir kruopų košės, makaronai ir kt. Atskirai duodama lapinių salotų, raugintų ar marinuotų agurkų, pomidorų bei kitų tuo metu turimų žalių daržovių. Padažas patiekiamas padažinėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!