Makaronų salotos su feta, česnakais ir juodosiomis alyvuogėmis

Ingridientai:
4 porcijoms:

750 g į keturias dalis supjaustytų vynuoginių pomidorų
1 nedidelis raudonasis svogūnas riekelėmis
1 susmulkinta česnako skiltelė
150 g fetos sūrio mažais kubeliais
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
1 valg. š. susmulkinto baziliko (ir dar keletas lapelių papuošimui)
1 valg. š. susmulkintos mėtos
Sutarkuota citrinos žievelė
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai
500 g makaronų (vamzdelio formos)
100 g juodųjų alyvuogių be kauliuko
Gaminimas
Į didelį dubenį sudėkite pomidorus, svogūnus, sūrį, česnaką, aliejų, baziliką, mėtas, citrinos žievelę, pagardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus taip, kad būtų ne per daug minkšti. Nusausinkite, perliekite po šaltu vandeniu ir leiskite atvėsti bei nudžiūti. Į dubenį su salotomis suberkite makaronus, alyvuoges ir viską gerai išmaišykite. Papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!