Ledų tortas
Ingridientai:2 kiaušiniai,
pusė stiklinės cukraus,
pusė stiklinės miltų,
litras grietinėlės,
200 g miltinio cukraus,
8 šaukštai vyšnių likerio,
125 g vyšnių (be kauliukų),
120 g juodojo šokolado,
12 lazdynų riešutu.
Gaminimas
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Paskui įmaišome miltus.
2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą.
3. Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orkaitėje 15 min.
4. Trečdalį šokolado sutarkuojame ir atidedame. Kitą susmulkiname ir ištirpiname garų vonelėje. Atvėsiname.
5. 150 g cukraus suberiame ant uogų, gerai sumaišome plaktuvu ir padedame pastovėti šaltai.
6. Išplakame 250 ml grietinėlės ir išmaišome su atvėsintu šokoladu. Šią masę užtepame ant ataušinto biskvito, įdėto į torto formą. Trumpam padedame į šaldiklį.
7. Išplakame dar 250 ml grietinėlės ir sumaišome su uogų mase. Šią masę užtepame ant torto ir vėl trumpam padedame į šaldiklį.
8. Išplakame dar 250 ml grietinėlės, išmaišome su vyšnių likeriu ir uždedame ant uogų masės. Vėl trumpam padedame į šaldiklį.
9. Išplakame likusią grietinėlę su likusiu miltiniu cukrumi. Sudedame į konditerinį maišelį arba svirkštą.. Tortą papuošiame grietinėle, tarkuotu šokoladu ir lazdynų riešutais. Padedame į šaldiklį.
10. Valandą prieš tiekdami išimame tortą is šaldiklio ir padedame į šaldymo kamerą.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 55 min. Papildomas laikas: 4 val. Porcijoje: apie 80 kcal (6 porcijos)
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!