Lazanija su brokoliais
Ingridientai:150g lazanijos lakštų,
didelis baklažanas,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
1kg brokolių,
60g sviesto,
50g sijotų miltų,
200g grietinėlės,
muskato riešutų,
kiaušinis,
druskos,
pipirų,
100g sūrio (geriausia "Mozarella"),
50g tarkuoto "Parmezan" sūrio.
Gaminimas
Baklažaną supjaustykite išilgai. Minkštimą suvilgykite alyvų aliejumi, apibarstykite česnaku. Troškinkite orkaitėje 30 minučių perpjauta dalimi į viršų. Šaukštu išimkite baklažano minkštimą ir jį gerai sutrinkite.
Lazanijos lakštus 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje, perkoškite kiaurasamčiu ir perdėkite į šaltą.
Brokolius 2 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Perkoškite kiaurasamčiu. Svieste pakepikinte miltus, įpilkite 200g vandens, kuriame virė brokoliai, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir maltų muskato riešutų.
Kaitinkite šį mišinį maišydami, kol sutirštės. Tuomet padažą pavirkite dar 3 minutes, atšaldykite ir įmuškite į jį kiaušinį.
Ant ugniai atsparaus indo dugno užpilkite truputį padažo. Uždėkite 2 lazanijos lakštus. Ant viršaus uždėkite pusę brokolių porcijos ir pusę trintų baklažanų. Apipilkite padažu.
Vėl uždėkite 2 lazanijos lakštus, o po to sudėkite likusius brokolius ir trintus baklažanus.
Apipilkite padažu, uždenkite paskutiniais dviem lazanijos lakštais. Vėl apipilkite padažu.
Lazanijos paviršių apibarstykite dvejomis sūrio rūšimis, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių. Tuomet filiją nuimkite ir patieklą kepkite dar 10 minučių.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!