Lašišų suktinukai su pipirų padažu
Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
300 g lašišų filė
8 kininio kopūsto lapai
50 ml ryžių
¼ šaukštelio juodųjų pipirų
druska
8 ploni rūkyto kumpio griežinėliai
Padažas:
250 ml balto vyno
1 pomidoras
100 ml grietinės
1 arbatinis šaukštelis rožinių pipirų
Lašišą supjaustykite į 8 griežinėlius. Ant stalo padėkite 8 nuplautus kininio kopūsto lapus, ant kiekvieno lapo uždėkite po 1 valgomąjį šaukštą ryžių ir po griežinėlį lašišos. Pridėkite šiek tiek druskos, pipirų ir uždenkite griežinėliu kumpio. Suvyniokite kopūstų lapus su ant jų išdėliotais priedais į suktinukus. Sudėkite suktinukus į troškintuvą ar keptuvę, užpilkite 150 ml baltojo vyno ir virkite apie 10 minučių. Išimkite suktinukus iš troškintuvo ir padėkite šiltai. Į troškintuvą supilkite likusį vyną. Susmulkinkite pomidorą, supilkite vyną ir virinkite padažą tol, kol liks apie 100 ml. Gerai išplakite grietinę ir pagardinkite rožiniais pipirais. Lašišų suktinukus patiekite su šviežiomis salotomis ir šviežia duona.
Tinka vartoti su: Baltu vynu
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!