Lašiša tešloje
Ingridientai:Pusė pakelio bemielės sluoksniuotos tešlos,
garbanotojo kopūsto gūžė,
0,5 kg lašišų filė (be odos),
2 kiaušinių baltymai ir vienas trynys,
400 g grietinėlės,
3 šaukštai citrinų sulčių,
200 g marinuotų morkyčių,
pagal skonį druskos,
juodųjų pipirų,
kapotų krapų.
Gaminimas
Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400 g grietinėlės. Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų.
Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipirais ir valandą palaikykite šaltai.
Šiek tiek atvėsusią lašišos ir baltymų masę išplakite elektriniu plakikliu. Kopūstą nuplaukite, įpjaukite ir jo lapus nulupkite. Tešlą iškočiokite taisyklingu stačiakampiu ir apdėkite kopūsto lapais. Ant jų tepkite trečdalį įdaro, uždenkite vienu gabalu lašišų filė, vėl tepkite įdaro ir uždėkite kitu lašišų filė gabalu. Viską suvyniokite į tešlą ir aptepkite kiaušinio tryniu.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį. Tiekdama supjaustykite griežinėliais.
Pasidalink su draugais!
Receptų kategorijos
Naujas komentaras
Recepto komentarai
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!