Lakštiniai su midijomis

Ingridientai:
4-6 porcijoms:
2 kg midijų geldelėse,
180 ml sauso baltojo vyno,
2 susmulkintos česnako galvutės,
1 šviežia raudonoji aitrioji paprika, sukapota,
1 valgomasis šaukštas smulkiai kapotų petražolių,
6 valgomieji šaukšlai pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
1,5 kg prinokusių kietų pomidorų, odelę nulupti, pomidorus stambiai supjaustyti,
Druska, 500g lakštinių.
Gaminimas
Pamerkite midijas 1 valandai į didelį indą su šaltu vandeniu. Į didelį puodą įpilkite 125 ml vyno ir sudėkite midijas. Uždenkite ir pavirkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, pakratydami puodą, kol geldelės atsivers. Neatsivėrusias geldeles išmeskite. Midijų mėsą išimkite iš geldelių, kelias geldeles palikite papuošimui. Didelėje keptuvėje pakepinkite česnaką, papriką ir petražoles, kepinkite ant vidutiniškos ugnies apie 2 minutes, kol česnakas pageltonuos. Į keptuvę supilkite likusį vyną ir leiskite jam išgaruoti. Sudėkite pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, kol pomidorai subliūkš. Pagardinkite juos druska. Sudėkite midijas ir dar pakepinkite 5 minutes.

Tuo tarpu dideliame kiekyje pasūdyto vandens išvirkite makaronus, virkite apie 13 minučių, kad jie liktų kietoki. Nukoškite ir sudėkite į serviravimui skirtą indą. Užpilkite padažu ir išmaišykite. Valgykite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!