KRŪTINĖLĖ, KIMŠTA LIEŽUVIAIS

Ingridientai:
1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės
1,5 kg liežuvių
300 g riebalų
prieskonių, druskos
Marinatui:
1 l vandens
200 g duonos
10 lauro lapelių
5 skiltelės česnako
10 gvazdikėlių
0,5 g salietros
10-15 pipirų
šaukštas cukraus
pagal skonį ac
Gaminimas
Liežuvius nuplauti, dėti į indą, užpilti paruoštu šaltu marinatu ir paslėgti. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirti. Iš krutinėlės išimti kaulus, viduje padaryti ertmę. Ją prikimšti išvirtais liežuviais ir kraštą užsiūti. Taip paruoštą krūtinėlę dėti į riebalais pateptą skardą, įpilti truputį vandens ar sultinio, kur virė liežuviai, dėti prieskonių, druskos ir kepti 1-2 val. orkaitėje, retkarččiais palaistant.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!