Kriaušių pyragas

Ingridientai:
Tešlai:
60 g graikinių riešutų,
135 g cukraus,
I50 g miltų,
150 g sviesto,
1 kiaušinis,
1 šaukštas midaus gėrimo ''Šventinė'',
druskos,
cinamono.

1 citrina,
800 g kriaušių,
15 g cukraus.
Gaminimas
Riešutus sumalame kartu su cukrumi (cukrus
neleidžia riešutams išskirti riebalų). Ant lentos supilame miltus, padarome duobutę ir į ją sudedame sumaltus riešutus, sviestą, kiaušinį,
midaus gėrimą, druską, cinamoną. Užminkome
tešlą. Ją 1 vai. laikome šaldytuve. Kriaušes nulupame, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklalizdžius, sudedame į dubenį ir apšlakstome citrinos sultimis. Tešlą padaliname į 2 dalis. Vieną dalį iškočiojame ir ja išklojame kepimo formąą. Ratu išdėliojame kriaušes. Kitąą tešlos dalįį išškoččiojame ir užždedame ant virššaus. Kršaštus apspaudomše šakute. Pyrago šviršų patepamūe vandeniu ir apibarstome cukrumi.Kepame 180° C temperatūros orkaitėėje 30-40 min. Patiekiame su plakta grietinėėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!