Krepšeliai su uogomis

Ingridientai:
12 porcijų

250 g miltų,
125 g minkšto sviesto,
3 šaukštai cukraus,
kiaušinis,
700 g įvairių vasarinių uogų,
8 g želatinos,
6 šaukštai uogų ar vaisių džemo,
žiupsnelis druskos,
sviesto formelėms patepti.
Gaminimas
Miltus suberiame ant lentelės kauburėliu, viduryje padarome duobutę.Į ją sudedame nedideliais kubeliais sukapotą sviestą, suberiame cukrų, druską, įpilame 30 ml vandens, įmušame kiaušinį. Lengvai, pirštų galais užminkome tešlą. Iš jos padarome rutulį ir suvyniojame į maistinę plėvelę. Laikome šaltai 2 valandas.

Iš tešlos iškočiojame maždaug 0,5 cm storio lakštą ir supjaustome gabalėliais. Juos įklojame į nedideles krepšelių formeles, pateptas sviestu, taip, kad kraštai būtų maždaug 2 cm aukščio. Pagrindus subadome šakute. Kepame 30 minučių 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Iškepusius krepšelius išimame iš formelių ir ataušiname. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje, ištirpiname ir sumaišome su džemu, pertrintu per sietelį. Uogas perrenkame, sudedame į krepšelius, užpilame džemo masės ir 10 minučių laikome šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!